Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chlebki twarożkowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
cukier puder 3 łyżki
jajko 2 szt
masło 2 łyzki
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
twaróg 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Chlebki twarożkowe

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać ser przegnieciony przez praskę, jajka, cukier i masło. Dokładnie ciasto wyrobić, włożyć do lodówki na pół godziny. Następnie formować wałek, kroić na kawałki i formować chlebki. Posmarować je wodą z cukrem. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 st na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 03.06.2012 23:02
super
Rybciia 30.05.2012 11:57
fajne :-)
ewaa 04.05.2011 16:47
super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak