Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta czosnkowa z weką

4.0
(22)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwa 0,5 szklanka
czosnek 8 ząbki
weka 5 kromek
orzechy włoskie 0,5 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta czosnkowa z weką

Ząbki czosnku obieramy i zalewamy octem. odstawiamy na kilka godzin, Z weki wyciągamy miąższ i moczymy go w wodzie, od razu odciskając ją. Czosnek wyciskamy i dodajemy do odciśniętej części weki. dodajemy sól i 3 lyżeczki octu. Dodajemy orzechy posiekane. Miksujemy wszystko razem z oliwą z oliwek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 12.09.2011 06:37
fajna
marta639 18.09.2010 12:54
Fajna
bogumiła3 14.09.2010 22:25
super
Kate131 04.09.2010 08:01
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak