Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ketchup domowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 3 kg
cebula 0,3 kg
olej 3 łyżki
ziele angielskie
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa cała Prymat
Kwas cytrynowy Prymat
Goździki całe Prymat 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Ketchup domowy

Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju. Umyte pomidory i jabłka pokroić i rozgotować, dodać do tego cebulę, goździki, kilka ziaren ziela angielskiego i gałki muszkatołowej. Całość gotować około 20 minut, przetrzeć przez sito i doprawić do smaku solą, pieprzem i kwaskiem cytrynowym. Rozlać do słoików i pasteryzować około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak