Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z jajkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
sól 1 szczypta
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z jajkiem

Mięso doprawiamy, dodajemy 1 surowe jajko i około 2 łyżki bułki tartej. Mieszamy. Na blasze układamy mięso, a na środku kładziemy obok siebie ugotowane jajka. Zawijamy mięso tak aby zakryć jajka. Posypujemy bułką tartą. Pieczemy w piekarniku w temp. 180 C około 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 12.07.2012 13:13
pychotka
agnieszka189 04.04.2012 22:48
ale smakowicie wygląda, super
agnieszkalider 06.03.2012 09:18
Poezja smaku
wiola28a 28.05.2011 09:01
super
Jaheira11 06.02.2011 14:15
ta pieczeń świetnie wygląda- taka z jajem:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak