Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz barani z warzywami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina 0,5 kg
smalec 1 łyżka
seler 1 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
cebula 2 szt
brukselka 30 dag
mąka 1 łyżka
śmietana 4 łyżki
papryka mielona do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz barani z warzywami

Mięso pokroić w paski, obrumienić na smalcu razem z posiekaną cebulą. Przełożyć do garnka, oprószyć papryką, solą i pieprzem, dodać pokrojone w kostkę warzywa. Podlać wodą, udusić do miękkości. Mąkę rozmieszać z 2 łyżkami zimnej wody, wlać do sosu. Brukselkę ugotować w osolonej wodzie. Miękką połączyć z gulaszem, dodać śmietanę, przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 06.09.2012 07:34
extra
Iwona51
Iwona51 23.10.2011 14:24
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak