Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chruściki drożdżowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
jaja 4
cukier 1 szklanki
mleko 1 szklanka
palma 1
drożdże 15 dag
olej 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Chruściki drożdżowe

drożdże rozrobic z 1/2 szkl.mleka podgrzac leciutko i dodac trochę mąki i cukru przykryc i odstawic by podeszły do góry. W miskę wlac mleko,palmę,jajka cukier i mieszac dodac mąkę na końcu drożdże zagnieśc ciasto. Przykryc ścierką i odstawi w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Następnie wyłożyc na stolnicę rozwałkowac i uformowac chruściki. pozostawic je jeszcze chwilę by wyrosły.W wysokim garnku podgrzac olej i wrzucac po kilka chruścików i upiec z dwóch stron.Po upieczeniu posypac cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 23.03.2011 21:49
muszę spróbować,przepis zapisałam
Iwona56 31.12.2010 09:47
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak