Sposób przygotowania

drozdze rozpuszczamy z cukrem, dodajemy sol, olej i mleko, wlewamy roztwór do mąki i zarabiamy ciasto, wałkujemy i koło grubosci ok 1cm i ukladamy na blaszcze posmarowanej olejem.
ciasto smarujemy warstwa ketchupu. Pieczarki kroimy na polówki i w plasterki dusimy do miekkosci, a następnie łaczymy z pokrojona i przesmażoną na margarynie cebulką, doprawiamy pieprzem i solą i wykladamy na ciasto. Szynke trzemy na grubych oczkach i posypujemy pieczarki, posypujemy to rozgniecionym czosnkiem, a następonie utartym serem, rozcieramy w dłoniach oregano i posypujemy ser.
Pieczemy w temp 170* przez 15 minut

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    Szynka i czosnek to jest to :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Ale apetyczna :))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    bardzo ładna pajęczynka;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    monciasz

    ale sobie narobiłam smaka:)mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    oryginalna ketchupowa pajęczynka:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !