Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek jogurtowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt naturalny 0.9 kg
śnieżka 1 opakowanie
mleko 100 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 łyżeczek
wiśnie bez pestek
biszkopty podłużne na spód
cukier puder
galaretka wiśniowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Placek jogurtowy

Śnieżkę ubijamy. Żelatynę moczymy w kilku łyżkach wody, rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Jogurt łączymy z ubitą śnieżką, słodzimy cukrem pudrem (ilość - zależy od upodobań). Dodajemy żelatynę, dokładnie mieszamy. Wrzucamy odsączone wiśnie. Masę pozostawiamy do momentu, aż zacznie gęstnieć. Galaretkę rozpuszczamy w wodzie pomieszanej z sokiem z wiśni. Spód formy wykładamy biszkoptami, wylewamy na nie masę jogurtową. Ciasto dekorujemy tężejącą galaretką. Chłodzimy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak