Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trufle z herbatników

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 40 dag
margaryna 40 dag
cukier puder 1 szklanka
śmietana 4 łyżki
kakao 2 łyżki
spirytus 2 łyżki
rodzynki 2 łyżki
wiórki kokosowe 3 łyżki
orzechy arachidowe 3 łyżki
kawa 2 (mielona)

Przepis i sposób przygotowania na: Trufle z herbatników

Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę. Dodać spirytus, kakao, kawę, rozkruszone herbatniki, śmietanę, rodzynki i orzechy. Wszystko razem wyrobić na gładką masę. Rękami formować małe kuleczki, obtoczyć w wiórkach kokosowych, schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 31.07.2013 21:02
Super trufelki.
Katarzyna59 27.02.2013 20:22
Bardzo apetycznie się prezentują i z pewnością wspaniale smakują.
caralajna 10.10.2012 16:07
pyszne
Motorek 26.06.2012 09:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak