Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z makiem i bakaliami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron łazanki 50 dkg
mak 30 dkg
miód prawdziwy 3 łyżki
masło 50 gr
migdały 1/2 szklanki
skórka pomarańczowa 2 łyżki
figi 1/2 szklanki
orzechy włoskie 1/2 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z makiem i bakaliami

Mak moczyć 3 godziny, ugotować w wodzie i zmielić w maszynce do maku. Masło stopić. Miód rozpuścić w kąpieli wodnej. Migdały, figi, rodzynki drobno posiekać. Makaron ugotować al dente. Do makaronu wlać masło i płynny miód, dołożyć mak i bakalie i wszytko wymieszać. Podawać na gorąco...dla większych łasuchów można posypać cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 09.11.2013 17:48
wigilijne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak