Sposób przygotowania

Mięso opłukać, z udek usunąć skórę. Oprószyć solą i pieprzem. Natrzeć majerankiem. Odstawić na 15 minut do lodówki. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Oliwę rozgrzać w szerokim rondlu. Wsypać do niej imbir, kurkumę, kolendrę i paprykę. Chwilę smażyć. Dodać cebulę i czosnek. Dalej smażyć, aż cebula się zeszkli. Wlać szklankę wody. Zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem i sokiem z cytryny. Do sosu włożyć części kurczaka (powinny być całkowicie zakryte sosem). Disuc ok. 30 minut na wolnym ogniu pod przykryciem. W połowie duszenia do kurczaka dodać ciecierzycę, a pod koniec migdały. Potrawę ewentualnie doprawić jeszcze solą i pieprzem

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !