Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Krówka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 szt
mąka
cukier 2 1/2 szklanki
mleko 1 szklanka
palma 1
proszek do pieczenia
mleko w proszku 1

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Krówka

Upiec biszkopt z 6 jaj w podłużnej blasze ostudzic.Masa na górę biszkoptu.W garnku rozpuścic1 kostkę palmy 1 szklankę mleka 1szkl cukru gotowac to następnie wsypac do tego 1 opakowanie mleka w proszku i rodzynki cały czas intensywnie mieszac tą masę by się nie przepaliła około 15 minut aż trochę zgęstnieje,wylac to na biszkopt.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 22.08.2013 19:11
smacznie sie zapowiada
m1monika 13.03.2011 20:06
smakowite!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak