Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wieprzowa w ziołach

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 2 kg
cebula 3 szt
ocet winny 1 szklanka
smalec 1 łyżka
ziele angielskie 10 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
szałwia posiekana 1 łyżka
rozmaryn posiekany 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
estragon 1 łyżka
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
bazylia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wieprzowa w ziołach

Ocet zagotować z liściem laurowym, angielskim zielem, jałowcem i cebulą. Włożyć mięso, gotować około 5 minut. Mięso wyjąć z wywaru, posmarować smalcem, natrzeć posiekanymi ziołami, oprószyć solą i pieprzem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 1h skrapiając wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 14.11.2012 18:58
pyszne
Iwusia 23.06.2012 23:27
musi być smaczna
Agnik 13.02.2012 11:18
mniam
Iwona51
Iwona51 19.01.2012 11:16
smaczne
ElizaT 09.03.2011 09:35
fajna
Monika193
Monika193 15.01.2011 20:29
na pewno będzie pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak