Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki nalesnikowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 150 g
masło 50 g
mleko 100 ml
woda 50 ml
szynki 100 g
ser żółty 100 g
dymki pęczka 1,2 szt.
keczup 3 łyżki
olej do smażenia 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki nalesnikowe

Połączyć ze sobą mąkę masło jajko wodę,oraz mleko i dokładnie wymieszać,z powstałego ciasta usmażyć naleśniki na dobrze rozgrzanym tłuszczu i pozostawić do wystygnięcia,cebulę posiekać każdy naleśnik posmarować keczupem i położyć na niego cebulę,plastry sera i szynki.Przyprawić do smaku,solą i pieprzem.Zawinąć w roladki i pokroić na mniejsze części.Można podawać na zimno i ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak