Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ozorki cielęce z rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ozorki cielęce 1 kg
włoszczyzna 2 pęczki
cebula 2 szt
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
rosół 1,5 szklanki
rodzynki 10 dag
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
pieprz ziarnisty 6 szt
majeranek 1 łyżka
ocet winny do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ozorki cielęce z rodzynkami

Ozorki kilka razy sparzyć wrzącą wodą, następnie włożyć do gorącej wody, osolić, dodać warzywa i przyprawy, ugotować do miękkości. Wyjąć z wywaru, zalać zimną wodą, ściągnąć skórę. Masło stopić, rozmieszać z mąką, rozprowadzić rosołem i zagotować. Dodać rodzynki i gotować przez 5 minut. Sos przyprawić do smaku octem winnym i solą. Ozorki pokroić, dodać do sosu, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 12.07.2012 18:21
jeszcze nie jadłam
Monika193
Monika193 11.01.2012 18:16
świetne
m1monika 12.06.2011 00:00
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak