Sposób przygotowania

Ozorki kilka razy sparzyć wrzącą wodą, następnie włożyć do gorącej wody, osolić, dodać warzywa i przyprawy, ugotować do miękkości. Wyjąć z wywaru, zalać zimną wodą, ściągnąć skórę. Masło stopić, rozmieszać z mąką, rozprowadzić rosołem i zagotować. Dodać rodzynki i gotować przez 5 minut. Sos przyprawić do smaku octem winnym i solą. Ozorki pokroić, dodać do sosu, wymieszać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    jeszcze nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !