Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z fasolą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 0,5 kg
śmietana 150 ml
koper świeży 1 łyżka
szczypiorek usiekany 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
fasola 30 dag
jabłko kwaśne 3 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z fasolą

Całe buraki ugotować do miękkości. Buraki i jabłka obrać ze skórki, zetrzeć na grubej tarce. Zalać gorącą, osoloną wodą (1l) i gotować 2-3 minuty. Dodać ugotowana fasolę, przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem. Wlać śmietanę, wsypać zieleninę i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 04.01.2014 00:03
bardzo lubię taki barszczyk
Alex_M 03.10.2013 18:27
mam ochotę na tą zupkę!
Iwusia 13.05.2013 23:18
palce lizać ! piękny kolorek.
Motorek 11.10.2012 15:26
fajne połączenie
Seba 19.07.2012 08:34
super, ale z fasolą nigdy nie jadłem
Monika193
Monika193 15.01.2011 20:28
nigdy nie robilam z fasolą, koniecznie muszę spróbowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak