Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki w winie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flaczki wieprzowe 1 kg
włoszczyzna 2 pęczki
cebula 2 szt
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
ocet winny do smaku
wino białe wytrawne 150 ml
bulion na żeberkach 250 ml
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 10 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki w winie

Flaczki wrzucić do wrzącej, osolonej wody z dodatkiem pokrojonych warzyw, cebuli i przypraw. Ugotować do miękkości, wycedzić. Masło rozpuścić, dodać mąkę, wymieszać, rozprowadzić winem, wlać bulion i zagotować. Wymieszać z flaczkami i warzywami, przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 15.11.2013 16:38
ciekawy przepis
Katarzyna59 15.03.2013 19:50
ciekawy pomysł z tym winem
Angelika10 15.01.2012 12:55
Ciekawe.
barbara11561 29.06.2011 13:57
Fantastyczny
Monika193
Monika193 01.01.2011 11:23
Reniu, skąd taki pomysł? Ten przepis wydaje się być super :) Koniecznie muszę wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak