Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z fetą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 50 dag
czosnek ząbki 3 szt
ser feta 30 dag
pomidory 3 szt
oliwki 0,5 szklanki
oliwa 5 łyżek
sok z cytryny 2 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 2 łyżki
szalotka 2 szt
papryka marynowana 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z fetą

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Na oliwie zrumienić posiekaną szalotkę, zmiażdżony czosnek, pokrojoną w kostkę paprykę i pomidory, udusić, przyprawić do smaku. Do ugotowanego makaronu włożyć przekrojone na pół oliwki, sos z pomidorami i papryką, pokrojony w kostkę ser feta, posypać natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 23.11.2013 10:40
fajny przepis
KasiaK90 17.09.2012 10:12
pyszny obiadek;)
Iwusia 09.06.2012 23:25
szybki pomysł na smaczny obiad
Monika193
Monika193 21.07.2011 22:17
świetny pomysł
Agnik 25.06.2011 12:31
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak