Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek pieczony z rozmarynem

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosne\\ 2 ząbków
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
ziele angielskie do smaku
rozmaryn 3 gałązki
boczek 1 surowy bez kości
Grill przyprawa klasyczna Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek pieczony z rozmarynem

Boczek nacieramy przyprawą do grilla, rozmarynem i czosnkiem. odstawiamy na godzinę do lodówki, a następnie pieczemy w mocno rozgrzanym piekarniku około 100 minut. Po tym czasie należy sprawdzić czy boczek jest miękki i gotowe. Przed upieczeniem boczek można zrolować i spiąć wykałaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

klaklak 12.03.2012 21:43
lubię taki boczuś

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak