Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto makowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 0.5 kostki
jajko 4
cukier puder 1 szklanek
mąka 35 dag
mleko 0,5 litra
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
kakao 1 łyżki
mak 0,4 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto makowe

do miękkiego masła dodajemy cukier puder i żóltka i dokladnie miksujemy, dodajemy raz zmielony mak, a następnie piane z białek i kakao gdy to razem zmiksujemy to dodajemy mąke zmieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy drewnianą łyzką, następnie dodajemy mleko i dalej mieszamy do calkowitego polaczenia się skladników, wylewamy na blaszke i pieczemy 1 godzine

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bursztynek 12.10.2012 22:24
pyszności!
agnieszka214 11.05.2012 13:16
uwielbiam mak
Emilia21 16.11.2011 16:20
super
Emilia21 16.11.2011 16:20
super
hastalavista 30.03.2011 17:07
świetne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak