Sposób przygotowania

drożdze rozpuszczamy z cukrem, dodajemy do niego letnie mleko i mieszamy, następnie roztwór wlewamy do mąki i wbijamy 2 jajka i zarabiamy cisato, dodajemy rozpuszczone ciepłe miasto i zagniatamy dalej, odstawiamy w cieple miejsce do wyrośniecie, naśtepnie wałkujemy i nakladamy na niego mak przygotowany w sposób poniżej a następnie zwijamy rolady i pieczemy ok 1 godziny, smarując je przed tym jajkiem, dekorujemy polewa i posypką.

Mak
0,5kg maku
1 szklanka cukru
3 garscie rodzynek
2 łyzki masła
3 łyzki miodu
pól olejku migdałowego

mak gotujemy i mielimy 2 razy, dodajemy roztopione razem miód z masłem, cukier i olejek, dokladanie mieszamy - dodajemy rodzynki i inne bakalie

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    dużo maku-pyszota
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo smacznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !