Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka duszone

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonka 2 szt
cebula 2 szt
olej 4 łyżki
bulion warzywny 2 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 7 szt
pieprz ziasrnisty 10 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka duszone

Golonka natrzeć solą, obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, następnie dodać pokrojoną w piórka cebulę, zeszklić. Wlać bulion warzywny, dodać przyprawy i dusić do miękkości. W trakcie duszenia uzupełniać wywar wodą. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 23.11.2013 10:42
bardzo lubię
IlonaAlbertos 23.09.2013 20:36
Lubię goloneczkę.
Dorian 24.06.2012 20:02
super
Seba 28.02.2012 12:11
super
misia53 29.05.2011 14:07
pycha
kuklik 29.05.2011 11:23
trzeba spróbować
Monika193
Monika193 31.12.2010 12:15
przepis w sam raz dla mojego męża

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak