Sposób przygotowania

Boczek musi być kształtny najlepiej prostokątny. Boczek myjemy od wewnętrznej strony nacieramy go czosnkiem przepuszczonym przez praskę i posypujemy rozdrobnionymi: jałowcem, zielem angielskim , liściami laurowymi i pieprzem i delikatnie posypujemy solą. Zwijamy w roladę i obwiązujemy dobrze nitką. Wkładamy do garnka z osolona wodą i gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu wyjmujemy i delikatnie zdejmujemy nitki. Przyprawy na marynatę mieszamy i obsypujemy nimi boczek. Folię aluminiową smarujemy oliwą i zawijamy w nią boczek. Wkładamy do mikrofali lub piekarnika i pieczemy 20 minut. Po ostudzeniu doskonały do kanapek

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    smakowicie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !