Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz szczawiowy z jajkiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 4 l
kości wieprzowe 400 g
szczaw ze słoika 1 słoik
śmietana 200 g
mąka 2 łyżki
sól
pieprz
jajko ugotowane na twardo 16 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz szczawiowy z jajkiem

Kości zalać wodą i ugotować. Dodać szczaw ze słoika, gotować. Śmietanę rozmieszać z mąką, a następnie z niewielką ilością wywaru, wlać do wywaru i zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Jajka obrać, pokroić na połówki, położyć na talerzach i zalać gorącym barszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak