Sposób przygotowania

Śledzie moczymy z zimnej wodzie kilka godzin zmieniając wodę (w zależności od stopnia ichh zasolenia). Gdy płaty nie będą już słone (należy spróbować) wyjmujemy je z wody i kroimy na kawałki. Cebulę i cytrynę kroimy w cieńkie plasterki. W słoiku układamy naprzemiennie warstwę cebuli i 2 plasterki cytryny, wrzucamy ziele angielskie, pieprz i listek laurowy, warstwę śledzi i znów cebulę i cytrynę, tak by ostatnią warstwę stanowiła cebula z cytryną. Całość zalać olejem i odstawiamy na co najmniej dobę.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    uwielbiam śledzie,na pewno wypróbuję ten przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetne śledziki!
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    moje ulubione
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    moje też :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Takie śledzie świetnie nadają się na kolację.
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Super połączenie smaków :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !