Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w oleju

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płaty śledziowe 0,5 kg
cebula 2 szt
cytryna 1 szt
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w oleju

Śledzie moczymy z zimnej wodzie kilka godzin zmieniając wodę (w zależności od stopnia ichh zasolenia). Gdy płaty nie będą już słone (należy spróbować) wyjmujemy je z wody i kroimy na kawałki. Cebulę i cytrynę kroimy w cieńkie plasterki. W słoiku układamy naprzemiennie warstwę cebuli i 2 plasterki cytryny, wrzucamy ziele angielskie, pieprz i listek laurowy, warstwę śledzi i znów cebulę i cytrynę, tak by ostatnią warstwę stanowiła cebula z cytryną. Całość zalać olejem i odstawiamy na co najmniej dobę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 11.11.2013 09:11
Super połączenie smaków :)
Wafelek2601 29.08.2012 07:45
Takie śledzie świetnie nadają się na kolację.
traktorek 07.08.2012 20:40
pychotka
m1monika 06.07.2012 12:33
moje też :-)
smakoszek 10.07.2011 08:59
moje ulubione
MAR3STA 30.12.2010 19:07
świetne śledziki!
rzenia15 30.12.2010 17:35
uwielbiam śledzie,na pewno wypróbuję ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak