Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż kolorowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z grzybów leśnych 2 szkl
kurkuma 0,5 łyżeczki
ryż 300 g
masło 1 łyżka
sól
pieprz
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż kolorowy

Rozpuścić tłuszcz w rondlu, dodać cebulę i zeszklić ją. Dodać ryż i wsypać kurkumę, smażyć na niewielkim ogniu, stale mieszając, aż ryż wchłonie cały tłuszcz. Zalać wywarem z grzybów, doprawić przyprawami i zagotować, rondel przykryć pokrywką i wstawić do nagrzanego piekarnika, 170 stop. na 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał G 29.10.2013 10:21
ciekawy pomysł z tym ryżem
eli82 03.01.2011 09:56
ciekawy przepis
iwa643 03.01.2011 07:04
fajne
ada12302 02.01.2011 22:07
super
Iwusia 30.12.2010 22:02
bardzo ciekawy przepis :)
matii6 30.12.2010 16:01
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak