Sposób przygotowania

Przygotować farsz: grzyby opłukać, namoczyć na noc, ugotować, odcedzić i posiekać. Cebule obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Kapustę drobno posiekać, dodać cebule, grzyby z wywarem i dusić ok. 45 min. Odcedzić nadmiar wywaru, ostudzić, przyprawić do smaku solą i pieprzem i wymieszać. Przygotować ciasto: z mąki, jaja, soli i 3 szklanek wody zagnieść ciasto. Rozwałkować podsypując mąką. Wykrawać szklanką krążki. Na każdy nakładać łyżeczkę farszu i zlepiać pierożki. Wrzucać partiami na posolony wrzątek gotować kilka minut. Podawać polane gorącym olejem ze zrumienioną cebulką.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    są to moje ulubione pierogi
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 3
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Moje ulubione :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !