Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
cukier puder 15 dag
masło 20 dag
kefir 1 szkl
jajko 1 szt
żółtko jajek 1 szt
mak 1/2 szkl
aromat waniliowy 1/2 lyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki

Mąkę i masło posiekać nożem, dodać cukier puder, żółtka, kefir, aromat i zagnieść ciasto.Na stolnicy toczyć wałeczki, kroić je na 10 cm paluszki. Układać na blaszce, posmarować białkiem, posypać makiem i piec na rumiano w temp. około 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 07.02.2013 23:14
wyglądają pysznie i pewno tak samo smakują
tomek18 07.12.2012 11:07
super
adam1f 10.07.2012 06:25
dobre
Ewelina38 26.05.2012 22:27
pyszna przekąska
IKrakowianka 24.09.2011 20:23
pyszne paluszki
Edyta38 27.06.2011 18:09
mniam
halinka1011 30.12.2010 09:06
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak