Sposób przygotowania

Mąkę i masło posiekać nożem, dodać cukier puder, żółtka, kefir, aromat i zagnieść ciasto.Na stolnicy toczyć wałeczki, kroić je na 10 cm paluszki. Układać na blaszce, posmarować białkiem, posypać makiem i piec na rumiano w temp. około 180 stopni.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszne paluszki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pyszna przekąska
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 4
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wyglądają pysznie i pewno tak samo smakują

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !