Sposób przygotowania

Cebulę obrać, pokroić w piórka, sparzyć wrzątkiem.
Matjasy pokroić w kawałki 1,5 - 2 cm, połączyć z cebulą.
Wlać mleko ukwaszone, maślankę lub kefir, doprawić pieprzem.
Podawać z ugotowanymi ziemniakami.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Jestem zaskoczona tą propozycją
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    nawet nie wiedziałam że taka zupa istnieje
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    wydaje się być propozycją dla odważnych ;o)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ciekawe jak smakuje;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawa ta zupa:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zupa dobra a my ją jemy z pulczi / ziemniaki w mundurkach/
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Fajny pomysł na chłodnik.
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo intrygujaca zupa, u mnie śledzie zawsze na przystawkę, o zupie pierwszy raz słyszę.
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    U nas w rodzinie również jemy z ziemniakami w mundurkach ale też właśnie z tymi ugotowanymi. To zależy od ochoty w danym dniu na jakąś formę podania ziemniaków, ale w każdej formie jest pyszna z ziemniakami. Jak zostaje bez ziemniaków również wyjadamy ją łyżkami. Pycha, polecam każdemu :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    ciekawa zupka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    matriasik

    Świetna sprawa taka zupa :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !