Sposób przygotowania

zrobić rozczyn z podgrzanego mleka,drożdży,soli i cukru,mąkę przesiać wbić jajka i dodać roztopioną margarynę,wlać rozczyn i wyrobić ciasto odstawić do wyrośnięcia,jagody umyć,ciasto dzielić na porcje wielkości pączka do środka wkładać jagody i formować kulki,wlać wodę do połowy garnka i przykryć gazą przymocować gumką jak zacznie woda wrzeć układać na gazie pampuchy i przykryć miską gotować na parze ok.10min.wystudzić i posypać cukrem waniliowym,można użyć innych owoców sezonowych lub mrożonych.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    na pewno są pyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    na pewno są pyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pyszne są.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    dziwna nazwa:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    świetne, uwielbiam pampuchy a te z jagodami kuszą i to bardzo ...
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajne, apetyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    fajne te papmuchy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !