Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica zimowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
papryka czerwona 1/4 szt
cebula biała 1/2 szt
salami 3-4 plastry
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz
masło 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica zimowa

Cebulę kroimy w piórka, paprykę i salami w kosteczkę- wrzucamy na rozgrzane na patelni masło. Czosnek przeciskamy przez praskę i także wrzucamy na patelnię. Smażymy do miękkości uważając by czosnek się nie przypalił.
Na koniec dodajemy jajka, roztrzepujemy, przyprawiamy solą i pieprzem.
Taka jajecznica wspomaga odporność.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 07.05.2012 21:54
Smaczne dodatki :)
sunnymood 19.01.2012 21:50
pycha!!!
Angelika10 19.10.2011 22:14
Pyszna.
calliope 04.10.2011 09:15
ciekawy przepis
Wacław 09.09.2011 09:38
pycha,lubie jajecznice i papryke czerw.pod kazda postacią
Natalia40 11.07.2011 20:02
świetna
ela16 14.06.2011 09:14
ulubiona
jeta72 10.05.2011 09:45
na śniadanko najlepsza;)
Marzena34 04.05.2011 08:18
swietna
m1monika 25.04.2011 12:11
super!!!
iza15 14.04.2011 22:06
pyszna
Edyta38 05.04.2011 14:21
takiej wersji nie jadłam:)
Justyna Jussstiii 31.03.2011 13:50
tak myslę ze w tych czasach odkrywca jajecznicy byłby milionerem !
misiek123 04.03.2011 11:41
szybko i smacznie :)
Krystyna32 18.02.2011 10:24
pyszne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak