Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z powidłami śliwkowymi

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanki
masło 1 kostka
śmietana 5 łyżek
drożdże 8 dag
powidła śliwkowe (węgierkowe) 1 słoik mały
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z powidłami śliwkowymi

Mąkę posiekać z masłem, dodać śmietanę i drożdże. Z tych składników wyrobić jednolite, elastyczne ciasto. Zawinąć je w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez godzinę. Ciasto wyjąć, rozwałkować, wykrawać z niego kwadraty, na środek kłaść powidła, zawijać w rogaliki, smarować je roztrzepanym jajkiem i posypywać cukrem. Piec na złoty kolor w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 03.11.2013 21:26
bardzo apetyczne
IKrakowianka 12.08.2012 20:32
świetne
Katarzyna/kate1980 16.03.2012 21:33
super
Krzysztof42 25.10.2011 14:30
bardzo lubię ,ale by się zjadło
Iwusia 12.09.2010 10:27
Super :) :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak