Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka budyniowa

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

proszek do pieczenia 1
jajko 5
cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
stopiona margaryna 1/2 kostki
tłuszcz
budyń śmietankowy 1 bez cukru

Przepis i sposób przygotowania na: Babka budyniowa

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na pianę, dodać cukier i ubijać jeszcze przez chwilę, następnie dodać żółtka. Mąkę przesiać z budyniem i proszkiem do pieczenia, a następnie delikatnie łączyć z masą jajeczną, mieszając łyżką. Na koniec dodać zimną margarynę. Masę przełożyć do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170ºC.
Piec 45-50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 24.08.2011 17:51
super
Margo1 21.06.2011 23:55
jaka zółciutka
ziutula
ziutula 26.05.2011 19:10
pyszności do kawki....
wiola28a 16.03.2011 21:41
pycha
Naatalia96 13.03.2011 09:23
muszę wypróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak