Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wieprzowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek ząbki 4 szt
cebula 3 szt
smalec 2 łyżki
estargon 1 łyżeczka
rosół drobiowy 1 szklanka
fasola szparagowa 20 dag
pomidor 2 szt
mąka 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
schab 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wieprzowa

Mięso natrzeć czosnkiem roztartym z solą, estragonem, oprószyć pieprzem. Odłożyć na 2h w chłodne miejsce. Następnie obrumienić na smalcu na złoty kolor. Przełożyć do rondelka, podlać bulionem i dusić pod przykryciem około 1h. Na tłuszczu, w którym smażyło się mięso zrumienić pokrojoną w piórka cebulę i ugotowana fasolkę. Pomidor obrać ze skórki, pokroić w ćwiartki. Mięso pokroić w plastry, ułożyć na półmisku obłożyć fasolką i cebulą. Do sosu który powstał po pieczeniu mięsa włożyć pomidory i mąkę rozmieszaną ze śmietaną, zagotować, przyprawić do smaku i zalać mięso z warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 27.10.2012 18:41
fajna
Monika193
Monika193 16.11.2011 19:06
super mięsko
mehia 17.03.2011 18:58
super
ada12302 29.12.2010 22:30
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak