Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń w pomarańczach

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziarenka smaku
schab 1 kg
olej 4 łyżki
pomarańcze 2
cebula 2
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń w pomarańczach

Schab natrzeć ziarenkami smaku i pieprzem. Skropić olejem i pozostawić w lodówce na 15 godzin. Obsmażyć na rumiano na patelni, a następnie wstawić do piekarnika nagrzanego do 200⁰C. Piec 50 minut. Z pomarańczy wycisnąć sok. Cebulę obrać i pokroić w plastry. Mięso podlać sokiem z pomarańczy i dodać cebulę. Zapiekać jeszcze przez 10-15 minut. Mięso wyjąc, pokroić w plastry i obłożyć cebulą. Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 26.05.2012 12:20
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak