Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza zapiekana z zielonym groszkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza kukurydziana 1 szklanka
woda 2 szklanki
masło 2 łyżki
zielony groszek 1 puszka
śmietana 2/3 szklanki
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza zapiekana z zielonym groszkiem

Kaszę ugotować na wodzie z dodatkiem masła. Naczynie żaroodporne wysmarować smalcem i wysypać bułką tartą. 1/2 kaszy przełożyć do naczynia, następnie wyłożyć groszek, oprószyć solą i pieprzem, przykryć pozostałą kaszą, zalać śmietaną, posypać posiekaną natką. Kaszę należy zapiekać przez 15 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 30.09.2013 23:41
musi być pycha
IKrakowianka 15.08.2012 11:33
świetne
Katarzyna/kate1980 12.04.2012 21:22
super
pioge7 08.05.2011 18:28
pycha
Iwusia 11.09.2010 10:14
Nigdy nie jadłam, a przepis całkiem fajny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak