Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort marcepanowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały 0,5 kg
mąka 3 łyżki
masło 25 dag
cukier puder 40 dag
jaja 3 szt
żółtka z ugotowanych jajek 10 szt
cukier waniliowy 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Tort marcepanowy

Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórek i zemleć w młynku. Masło utrzeć z cukrem pudrem na pianę, dodać żółtka gotowane, przetarte prze sito, całe jajka, cukier waniliowy, mąkę z proszkiem do pieczenia i migdały. Wyrobić ciasto, rozwałkować i przełożyć do przygotowanej tortownicy. Piec w temperaturze 180 stopni około 40-50 minut. Po ostygnięciu oblać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 13.01.2014 16:19
bardzo smakowite
Fiffi 24.03.2013 23:48
super no i te żółtka:)
Katarzyna59 12.03.2013 16:23
świetny torcik
Dorota37 02.11.2012 21:20
pewnie b. pyszny
Iwusia 09.09.2012 21:31
wspaniały torcik
Rybciia 15.04.2012 18:34
rewelacja!!!
ewaa 25.10.2011 21:57
zjadłabym taki torci:)
mehia 05.03.2011 00:59
apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak