Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z selerów

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler korzeniowy 0,5 kg
jabłko 1 szt
sok z cytryny 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
majonez 0,5 szklanki
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku
orzechy włoskie 10 dag
czarne oliwki bez pestek 0,5 szklanki
jajko ugotowane na twardo 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z selerów

Seler zalać wodą i ugotować, ostudzić, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Posiekane orzechy podrumienić na suchej patelni, dodać do selerów. Jajka i jabłka pokroić w kostkę, oliwki pokroić na polówki i dodać do sałatki. Wszystko połączyć z majonezem, dodać natkę pietruszki, przyprawić do smaku, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 30.12.2012 22:33
fantastyczna :)
Katarzyna59 23.10.2012 21:13
super
Seba 16.05.2012 10:05
pycha
mehia 01.03.2011 20:23
niezła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak