Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasto z rabarbarem i pianą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
cukier puder 4 łyżki
masło 10 dag
jaja 2 szt
rabarbar 1 kg
cukier 20 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasto z rabarbarem i pianą

Rabarbar pokroić, włożyć do rondla, posypać 10 dag cukru kryształu, włożyć do ciepłego piekarnika. Gdy puści sok, wylać na sitko i osączyć. Z mąki, masła, cukru pudru, proszku do pieczenia i żółtek wyrobić kruche ciasto. Rozwałkować, włożyć do przygotowanej formy i podpiec na złoty kolor. Wyjąć z piekarnika, ułożyć osączony rabarbar, posypać tartą bułką i przykryć pianą ubitą z białek i 10 dag cukru. Wstawić do niezbyt gorącego piekarnika na kilka minut. Gdy się zrumieni wyjąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mehia 21.02.2011 19:11
apetyczne :)
mehia 21.02.2011 19:11
apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak