Sposób przygotowania

Rabarbar pokroić, włożyć do rondla, posypać 10 dag cukru kryształu, włożyć do ciepłego piekarnika. Gdy puści sok, wylać na sitko i osączyć. Z mąki, masła, cukru pudru, proszku do pieczenia i żółtek wyrobić kruche ciasto. Rozwałkować, włożyć do przygotowanej formy i podpiec na złoty kolor. Wyjąć z piekarnika, ułożyć osączony rabarbar, posypać tartą bułką i przykryć pianą ubitą z białek i 10 dag cukru. Wstawić do niezbyt gorącego piekarnika na kilka minut. Gdy się zrumieni wyjąć.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    apetyczne :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    apetyczne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !