Sposób przygotowania

Zagotować 2 szklanki wody z cukrem, dodać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z kilkoma łyżkami zimnej wody, zagotować, odstawić. Porzeczki przetrzeć przez sito, połączyć przecier z ugotowanym kisielem, wymieszać, wyłożyć do salaterek, ostudzić w lodówce. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i podawać z zimnym kisielem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Uwielbiam domowe kisiele! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Uwielbiam domowe kisiele! :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    ja podobnie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    Mniam, ciekawy smak
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    domowy jest najsmaczniejszy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !