Sposób przygotowania

Bardzo szybkie w przygotowaniu, bardzo kaloryczne, ale i bardzo smaczne :)

Pieczarki obrałam, pokroiłam i wrzuciałam na rozgrzany olej. Osoliłam, opieprzyłam, dodałam pokrojoną cebulę i smażyłam ok 20 minut, co jakiś czas mieszając. W międzyczasie podlałam małą ilością wody. W kubeczku rozmieszałam 50 ml śmietany z mąką i wlałam do pieczarek. Pogotowałam ok. 2 minuty, aby mąka straciła smak surowizny.

Podałam z makaronem kolanka.

Do tego sosu można dodać mielone mięso.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Szybkie i dobre :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    szybka i smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !