Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto makowe z jabłkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 1 szklanka
cukier 4 łyżki
masło 10 dag
jaja 3 szt
jabłka 2 szt
kasza manna 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
aromat migdałowy 0,5 łyżeczki
rodzynki 3 łyżki
Skórka pomarańczowa kandyzowan 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto makowe z jabłkami

Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać bułką tartą. Masło z cukrem utrzeć, dodając po jednym żółtku. Następnie dodawać stopniowo zaparzony i zmielony mak i kaszę mannę z proszkiem do pieczenia, ciągle ucierając. Na końcu dodać aromat, jabłka, bakalie i pianę z białek, delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy i piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 20.08.2013 22:37
bardzo pyszne ciasto
IlonaAlbertos 20.08.2013 18:36
Musi być smaczne.
m1monika 19.01.2012 19:24
pyszne
aleksa123 09.12.2011 19:49
Mniamm
ilka_86 11.07.2011 16:13
pyszniutkie
FAFIK 27.06.2011 14:05
Pyszne!
rosik93 29.12.2010 23:54
Musi być bardzo pyszne, uwielbiam mak.
Iwona51
Iwona51 29.12.2010 20:18
fantastyczny deser
Iwona51
Iwona51 29.12.2010 20:18
fantastyczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak