Sposób przygotowania

Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać bułką tartą. Masło z cukrem utrzeć, dodając po jednym żółtku. Następnie dodawać stopniowo zaparzony i zmielony mak i kaszę mannę z proszkiem do pieczenia, ciągle ucierając. Na końcu dodać aromat, jabłka, bakalie i pianę z białek, delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy i piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fantastyczny deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fantastyczny deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Musi być bardzo pyszne, uwielbiam mak.
  • 1
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszniutkie
  • 1
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    Mniamm
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Musi być smaczne.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo pyszne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !