Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ryżowy z sosem mięsnym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone z łopatki 300 g
cebula 1 średnia
serek topiony śmietankowy duży 1 szt
koncentrat pomidorowy 85 g
makaron ryżowy 1/2 op
przyprawa uniwersalna Kucharek
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ryżowy z sosem mięsnym

Cebulę siekamy w kostkę i podsmażamy na oleju z łyżeczką przyprawy uniwersalnej. Następnie dodajemy mięso i smażymy, aż stanie się sypkie. Doprawiamy 1/2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej, mieszamy. Do gotowego mięsa dodajemy koncentrat, troszkę ponad pół szklanki wody, a następnie serek topiony pokrojony w kostkę. Mieszamy, aż serek się rozpuści i wszystkie składniki się połączą. Gotujemy czajnik wody. Gdy się zagotuje, zalewamy nią makaron ryżowy, ułożony w naczyniu. Przykrywamy pokrywką na 3 minuty. Po tym czasie jest już gotowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 08.01.2013 13:38
Smaczne danie :)
smakowita 10.07.2012 20:24
fajne danie !
AGNIESZKA144 02.11.2011 15:29
warte spróbowania
Iwona56 18.06.2011 19:30
ładnie wygląda
misia53 16.04.2011 22:50
ciekawe...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak