Sposób przygotowania

Kotlety schabowe rozbijamy tłuczkiem, posypujemy przyprawą do wieprzowiny, a następnie oprószamy bardzo delikatnie mąką, żeby mięso nie traciło wody przy smażeniu. Cebulę kroimy w plasterki i smażymy z kotletami (najpierw z boku, a następnie przekładamy na kotlety). Kalafior gotujemy do miękkości z ½ łyżeczki soli. Podajemy z kotletami zamiast ziemniaków.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    klasyka na talerzu ;-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    i zdrowo z kalafiorkiem
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    fajne !!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Takiego schaba i dużą ilością cebulki mogłabym jeść codziennie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !