Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy z cebulą i kalafiorem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 duża
mąka
sól 1/2 łyzeczki
kalafior 1 szt
kotlety schabowe 4 (bez kości)

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy z cebulą i kalafiorem

Kotlety schabowe rozbijamy tłuczkiem, posypujemy przyprawą do wieprzowiny, a następnie oprószamy bardzo delikatnie mąką, żeby mięso nie traciło wody przy smażeniu. Cebulę kroimy w plasterki i smażymy z kotletami (najpierw z boku, a następnie przekładamy na kotlety). Kalafior gotujemy do miękkości z ½ łyżeczki soli. Podajemy z kotletami zamiast ziemniaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 03.07.2013 18:55
Takiego schaba i dużą ilością cebulki mogłabym jeść codziennie
smakowita 26.07.2012 00:12
fajne !!!
Marzena34 07.01.2012 17:33
i zdrowo z kalafiorkiem
Koper 07.12.2011 23:13
klasyka na talerzu ;-)
Jolanta_P-S 03.05.2011 20:55
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak