Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony srebrzyk

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

srebrzyk 3 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
olej 2 szklanki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony srebrzyk

Ryby wypatroszyć,pokroić i dokładnie umyć.Ryby posypać kucharkiem,solą i pieprzem do smaku.Obtaczać w bułce tartej smażyć na złoty kolor z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

22.11.2013 17:44
tak bardzo dobra ale ma strasznie dużo ości !!;(
21.11.2013 13:19
Bardzo smaczna. Ja robię inaczej: Sól, pieprz, koperek, masełko. W folię aluminiową i do piekarnika. Termoobieg, 180 stopni, 40 minut i gotowe. Palce lizać!!!
Maniek2 06.09.2012 20:21
fajna rybka
Zoso 29.12.2010 20:43
Nie znam tej ryby jestem ciekaw jak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak